امروز اتوماسیون صنعتی به یک ضرورت برای مراکز تولیدی و صنعتی تبدیل شده است. این کار مزایای بسیاری دارد که از جمله آنها میتوان به افزایش سرعت تولید و راندمان کار و همچنین کاهش خطا و ضایعات اشاره کرد. اجرای اتوماسیون صنعتی نیازمند استفاده از تجهیزات مختلف است. PLC یکی از اصلیترین تجهیزات این فرایند به شمار میرود که برندهای مختلف آن در بازار موجود است. یکی از باکیفیتترین PLC های موجود در بازار توسط شرکت زیمنس تولید میشود. این مقاله به بررسی انواع PLC های تولیدی توسط زیمنس اختصاص داده شده است. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این موضوع، با تأمین صنعت در ادامه همراه باشید.
اتوماسیون صنعتی چیست؟
اتوماسیون صنعتی (Industrial Automation) در اصطلاح عامیانه رباتیزه کردن نام دارد. در این فرایند ماشینآلات موجود در خط تولید با استفاده از رایانه و سایر ابزار کنترلی هدایت میشوند. به همین دلیل نیروی انسانی کمتری برای هدایت تجهیزات مورد نیاز است. اتوماسیون در هدایت و کنترل خودکار انواع دستگاهها معنا میشود. تاکنون تلاشهای زیادی برای دستیابی به اتوماسیون کامل در صنعت صورت گرفته است. اما ما امروزه شاهد تجهیزات نیمه خودکار در صنعت هستیم. به عبارتی اتوماسیون کامل هنوز محقق نشده است.
در فرایند نیمه خودکار بخشی از کار هدایت توسط اپراتورها و بخش دیگر توسط سیستم کنترل انجام میشود. مهمترین هدف اتوماسیون صنعتی یا رباتیزه کردن، افزایش کارایی دستگاهها و راندمان تولید است. به این موارد میتوان افزایش کیفیت محصول، بهبود کنترل کیفیت (به لحاظ کمی و کیفی)، کاهش ضایعات و افزایش ضریب ایمنی را نیز اضافه کرد. به همین دلیل صنایع مختلف از قبیل صنایع غذایی، خودروسازی، مواد شیمیایی، پتروشیمی، نفت، گاز و … برای بهبود عملکرد خود به اتوماسیون صنعتی نیاز دارند.

انواع PLC های تولیدی توسط زیمنس
تجهیزات اتوماسیون صنعتی و انواع PLC های تولیدی توسط زیمنس
در صنایع معمولی (بدون اتوماسیون صنعتی) یک نیروی انسانی وظیفه هماهنگی سایر نیروهای کار را بر عهده دارد. اگرچه این کار برای صنایع کوچک مشکلی ایجاد نمیکند. اما در صنایع بزرگ محول کردن این کار به نیروی انسانی با خطای بسیاری همراه است. به همین دلیل در صنایع بزرگ، اتوماسیون صنعتی ضرورت مییابد. اتوماسیون صنعتی از اجزای مختلفی تشکیل شده است که از جمله آنها میتوان به PLC اشاره کرد. بر حسب نوع شرکت سازنده، برندهای مختلفی از این تجهیزات در بازار موجود است.
از جمله شرکتهای برتر در این زمینه میتوان به Siemens، Rockwell Automation، Mitsubishi، Schneider Electric و Omron اشاره کرد. PLC بهعنوان هسته مرکزی اتوماسیون صنعتی شناخته میشود. این هسته وظیفه مدیریت و کنترل تمامی اقدامات صورت گرفته توسط ربات را برعهده دارد. به عبارتی وظایف PLC در دریافت اطلاعات، پردازش آنها و ارسال فرمان به عملکرد آن خلاصه میشود. PLC از اجزای مختلفی تشکیل شده است. این اجزا در سه گروه ماژول ورودی، پردازنده مرکزی و ماژول خروجی جای میگیرند. انواع PLC ساخت شرکت زیمنس عبارتند از:
- Logo
- S7-200
- S7-300
- S7-400
- S7-1200
- S7-1500
PLC S7-200
PLC S7-200یکی از انواع میکرو PLC های تولید شده با قیمت ارزان توسط زیمنس است. کاربران میتوانند برای مقاصد کنترلی ساده تا نسبتاً پیچیده از این تجهیزات بهره بگیرند. از مزایای PLC S7-200 میتوان به نصب آسان و استفاده راحت از آن اشاره کرد. این مدل به صورت کامپکت و ماژولار تولید شده است. البته در بعضی مدلها امکان قرار دادن ماژول اضافی در کنار cpu وجود دارد. تاکنون انواع مختلفی از این مدل طراحی و روانه بازار شده است که از جمله آنها میتوان به سری 213، 214، 215 و … اشاره کرد. این مدلها به لحاظ تعداد ورودی و خروجی دیجیتال و آنالوگ با یکدیگر تفاوت دارند.

انواع PLC های تولیدی توسط زیمنس
PLC S7-300
PLC S7-300 یکی از محبوبترین PLC های تولید شده توسط شرکت زیمنس است. زیرا قدرت و قابلیتهای این مدل بسیار بالا ارزیابی شده و توانسته این موضوع را در بسیاری از کشورهای صنعتی به اثبات برساند. به همین دلیل شرکت زیمنس اعلام کرده که حتی با وجود ارائه نسلهای جدید این تجهیزات، تا پایان سال 2023 برنامهای برای توقف تولید PLC S7-300 ندارد.

انواع PLC های تولیدی توسط زیمنس
PLC S7-400
شرکت زیمنس به واسطه تجربه موفق خود در زمینه تولید PLC S7-300 آن را به صورت حرفهایتر و برای کارایی متوسط به بالا تحت عنوان PLC S7-400 روانه بازار کرده است. از مشخصات این مدل نسبت به مدل S7-300 میتوان به قدرتمندی و سرعت پردازش بالاتر آن اشاره کرد. همچنین امکان آدرس دهی 16384 بایت ورودی و خروجی روی آن وجود دارد. انواع مختلفی از PLC S7-400 موجود است که به لحاظ فیزیکی و کاربری به آنها پسوند F، H، FH و … تعلق میگیرد. این مدل نیز همچون سایر پی ال سی های شرکت زیمنس، میتواند از چند cpu بهره بگیرد.

انواع PLC های تولیدی توسط زیمنس
PLC S7-1200
ساختار ماژولار، انعطافپذیری، قدرت بالا برای کنترل تجهیزات و ابعاد کوچک از ویژگی PLC S7-1200 است. زمان تولید این مدل پی ال سی به سال 2013 میلادی بازمیگردد. توسط شرکت زیمنس هدف از این کار را دسترسی پیوسته به شبکه پروفی باس و اترنت صنعتی و ایجاد جایگزین مناسب برای PLC S7-200 کرده است. نقاط قوت بسیاری برای PLC S7-1200 عنوان شده است که از جمله آنها میتوان به کارایی بالا و قیمت مناسب با توجه به امکانات اشاره کرد. مناسب بودن تعداد پورتهای ورودی و خروجی (دیجیتال و آنالوگ)، پشتیبانی خوب نرمافزاری و کارکرد ساده از مزایای دیگر این تجهیزات است.

انواع PLC های تولیدی توسط زیمنس
PLC S7-1500
PLC S7-1500 جدیدترین پی ال سی تولید شده توسط شرکت زیمنس است. این مدل در واقع آخرین نسل از سیستمهای اتوماسیون صنعتی بشمار میرود. مدل مذکور جایگزین بسیار مناسبی برای PLC S7-300 و PLC S7-400 است. مزایای این مدل شامل قیمت مناسب، سرعت بالای پردازنده و استفاده از منبع تغذیه خارجی ۲۴ ولت در صورت نبود منبع تغذیه اصلی یا خرابی آن است. همچنین بهواسطه استفاده از نمایشگر دستگاه پروگرمینگ کمتر مورد استفاده قرار میگیرد. مشخصات مدل PLC S7-1500 در موارد زیر خلاصه شده است:
- کنترل حرکت
- دارای نمایشگر
- عیب یابی سیستم
- تشخیص خطا در اتوماسیون صنعتی
- ارتباط با شبکههای صنعتی پروفی باس و پروفی نت
- دارای قابلیت حفاظت (جلوگیری از دسترسیهای غیرمجاز)
- وب سرور (انجام بسیاری از اقدامات از طریق اتصال به اینترنت و بدون استفاده از cpu)

انواع PLC های تولیدی توسط زیمنس
سخن پایانی
ما در این مقاله به بررسی انواع PLC های تولیدی توسط شرکت زیمنس پرداختیم. PLC به عنوان هسته اصلی دستگاههای اتوماسیون صنعتی شناخته میشود. به همین دلیل کارایی و کیفیت آن از اهمیت بسیار برخوردار است. یکی از محصولات باکیفیت و متنوع در این زمینه توسط شرکت زیمنس تولید میشود. S7-200، S7-300، S7-400، S7-1200 و S7-1500 از جمله پی سی ال های تولید شده توسط زیمنس بشمار میروند. هر یک از این موارد به لحاظ قیمت، کارایی و ویژگیهای فنی با یکدیگر تفاوت دارد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.